Tjenester

Hvordan bruke Norsk Kostveiledning?

1. Bestill en time eller ta kontakt for å avtale tidspunkt for time. Skriv i kommentarfeltet om du ønsker veiledning på telefon eller video.
2. Dersom du ønsker videosamtale får du link til online samtalerom i forkant av timen.
3. Veiledningen foregår i et online samtalerom som en videosamtale eller du blir oppringt dersom du ønsker vanlig telefonsamtale.
4. Etter timen får du tilsendt en eventuell kostplan på mail.

Kostveiledning

Har du bruk for kostveiledning?

Mange går rundt med helseplager som kan relateres til ernæring. Over 60% av voksne i Norge er overvektige, mens andre har utfordringer med å få i seg nok næring og blir underernærte i forbindelse med sykdom eller alderdom. Det er estimert at opptil 25% av Norges befolkning har fordøyelsesplager som medfører mye smerte og ubehag.

I aviser, blader og på internett florerer det av motsigende informasjon og feilinformasjon, og det kan derfor være vanskelig å vite hvor du kan få god og trygg informasjon om kostholdets påvirkning på helsen.

Vi ønsker å gi deg individuell, trygg og kunnskapsbasert kostveiledning rettet mot dine ernæringsrelaterte utfordringer. Husk at vi hjelper deg nettbasert, og kan derfor hjelpe deg uansett hvor i landet du bor. 

I Norge er det estimert at 8-25 % har fordøyelsesplager som luftsmerter, diaré eller forstoppelse forårsaket av irritabel tarm. Vi har kunnskap om hvilke endringer som kan gjøres i kostholdet for å bedre tilstanden.  Målet er å leve et liv med minst mulig restriksjoner i kostholdet og samtidig være symptomfri.

Mange som har diabetes sliter med å holde et stabilt blodsukker, og det er kjent at et for høyt blodsukker over tid kan medføre mange helseplager. Bruk av medisiner, sammensetning av måltider, måltidsrytme og valg av matvarer påvirker blodsukkeret. Vi har kunnskap om hva som skal til for å holde et jevnere blodsukker og vil gjerne hjelpe deg med å finne frem til en løsning for å stabilisere ditt blodsukker, og på den måten redusere risikoen for å utvikle senkomplikasjoner av sykdommen.

Det er viktig å tenke helhetlig omkring behandling av hudtilstander. Ved hudsykdommer som akne, atopisk eksem og rosacea kan det være avgjørende med endringer i kostholdet sammen med gode hudprodukter. Mange opplever forverring i symptomer ved inntak av enkelte matvaregrupper, mens andre matvaregrupper og næringsstoffer virker lindrende på symptomene. 

Basert på ditt daglige kosthold finner vi frem til holdbare løsninger for at du skal oppnå ditt mål om vektreduksjon. Å gå ned i vekt betyr ikke at du behøver å være sulten, men å holde fokus på god måltidsrytme, porsjonsstørrelser og gunstige valg av matvarer. Vi hjelper deg til å finne løsninger som passer for nettopp deg og skreddersyr gjerne en kostplan for å hjelpe deg å gjøre overgangen lettere. Vi tilbyr tett oppfølging for å motivere og veilede deg på veien. Her råder vi ikke til å følge en streng diett for å gå ned i vekt, men anbefaler justeringer i kostholdet som gjør det lettere å finne løsninger som du kan leve med over tid.

Mange er underernærte selv om det ikke synes på utseendet eller vekt. Et ufrivillig vekttap under sykdom eller alderdom øker risikoen for infeksjoner , lengre sykdomsforløp og død. Vi har erfaring og kompetanse til å individuelt vurdere behovet for næringsstoffer og kan gi gode råd og veiledning for å forebygge og behandle underernæring.

Mange opplever at de ikke klarer å prestere optimalt i idrett selv om det legges ned mange timer med trening. Dette kan ofte skyldes inntak av feil næringsstoffer eller for lavt næringsinntak. Vi tar hensyn til individuelle treningsmengder og næringsinntak når vi veileder for å optimalisere din prestasjon.

Har du andre ernæringsrelaterte problemer som du ønsker veiledning for. Ta kontakt så kan vi helt sikkert hjelpe deg.

Foredrag

Eksempler på foredrag vi kan tilby:

LilleBlomst

Vektreduksjon – hvordan nå målet? –

Balansert kosthold – hvordan kan vi tilføre kroppen nok og riktig næring?

Myter om ernæring – hva kan vi stole på? –

Mat som medisin

  Kosthold ved atopisk eksem, akne og rosacea

Annet innen ernæring du ønsker foredrag om? Ta kontakt så kan vi helt sikkert hjelpe deg

LilleBlomst
Rull til toppen